Vinoloog in mijnenveld deel 2


Vliegend begin

De eerste officiële werkdag begon op Schiphol waar de verkoopstaf en de merkenverkopers werden verdeeld in twee klaarstaande privévliegtuigen. De vlucht gingen naar Bordeaux.

Tijdens de (bumpy) reis vroeg een van de verkopers mij of ik weleens een Martini had gedronken. Dat was niet het geval. Ik kreeg een glaasje en proefde… Het is dat ik in een klein vliegtuig zat, anders had ik de Martini uitgespuugd.


Borie Manoux

Op het vliegveld van Bordeaux werden we ontvangen door een medewerker van Borie Manoux. Het bedrijf bezit diverse châteaux in de Médoc, Pomerol en Saint-Emilion en verkoopt de merkwijn Beau Rivage. De volgende dag stond de bus klaar om ons naar het pronkstuk van het bedrijf Château Batailley te brengen. Het bedrijf (5e Grand Cru Classé) dateert van 1750 en is in handen van de familie Casteja. Het gezelschap werd ontvangen door Emile Casteja en kreeg een lunch aangeboden. Borie Manoux is ook eigenaar van o.a. de Cru Bourgeois Beau Site en de Pomerol Trottevieille. De Nederlandse delegatie ging daarna naar meerdere bekende châteaux.

Château Ausone

Hoogtepunt van de tour was de ontvangst in een van de meest prestigieuze wijnbedrijven van Saint-Emilion. Het gezelschap kreeg uit het vat een glas Ausone. De verkopers beseften niet dat Ausone tot de beste van de Saint-Emilion wordt gerekend. De wijn is overweldigend in zijn jeugd en heeft tijd nodig om zich volledig te ontwikkelen. Ausone heeft een wereldreputatie en een prijskaartje dat alleen te vergelijken is met de Premier Grand Classé van de Médoc. De medewerkers van M&R werden op het vliegveld afgezet,waarna de vlucht naar Amsterdam volgde.

Deel 3 Beau Rivage werd Beau Ravage

Reacties