Column: “ We gaan naar huis”

Uiteraard kon ik niet nalaten om de televisie afgelopen maandag af te stemmen op het RTL-programma ‘Helemaal het Einde’. Onze column van een van de eerste uitzendingen heeft nu een record aantal ‘views’ van 34.000 gescoord.

In de laatste episode van de belevenissen van drie Nederlandse families in Chili, kwam het feest van de 2017columnwegaannaarhuis3familie Pos of beter gezegd het feest van de familie Pos en Wijnvoordeel in Hotel Okura, te Amsterdam in beeld. RTL vermeed zoals in alle vorige uitzendingen de naam ‘Wijnvoordeel’.

De ‘Posjes’ waren voor hun ‘zakenreis’ naar Nederland gereisd om de introductie te vieren. Na de promotionele activiteiten voor hun mousserende wijn keerden ze weer terug naar hun appartement in Santiago (foto links) . In hun koffer de potten satésaus, die niet bepaald georganiseerd in hun koffer bleek te liggen. Vader Pos benadrukte bij aankomst in de Chileense hoofdstad dat ze weer thuis waren…

Ik ben zo vrij te veronderstellen, dat hun verblijf niet langer dan de contractuele verplichtingen (januari 2018?) zal duren. Voor hun wijnbusiness hebben ze een verblijf in Santiago niet nodig, omdat Wijnvoordeel waarschijnlijk de inkoop en logistiek doet.2017columnwegaannaarhuis4

Midden december begint de grote (school) vakantie in Chili die tot in februari zal duren. Het verblijf in de hoofdstad is in december en januari vanwege de warmte en de smog (die al bij het aanvliegen van het vliegveld duidelijk zichtbaar is) niet bepaald een pretje. De inwoners die het kunnen betalen ‘vluchten’ naar de kust (Viña del Mar) of nemen de auto naar het zuiden, waar bij de meren frisse lucht en prettiger temperaturen heersen.

Persoonlijk heb ik het gevoel naar huis te gaan in de komende maanden. We zullen in februari ons burgerlijk huwelijk vervolmaken met een kerkelijke ceremonie. De receptie voor de familie en wijnrelaties zal plaatsvinden op het terras van de suite in het Hyatt Hotel met een prachtig uitzicht op de stad en de Andes.

Voor ons is Santiago echt thuiskomen en het startpunt om van de actuele Chileense wijnsector te berichten met bezoeken aan boeiende wijndomeinen.

Foto’s copyrights Wijnplein.

Vorige column: klik hier

 

Reacties