Moet de wijnhandel zich zorgen gaan maken?

Nederlanders zijn minder wijn gaan drinken. De Nederlandse wijnconsumptie is in 2015 met 3,3 procent afgenomen ten opzichte van 2014 naar 3,3 miljoen hectoliter, blijkt uit cijfers van de internationale wijnorganisatie OIV.  Wat moeten we doen om het tij te keren? Geef uw reactie: reacties@wijnplein.nl

Reactie:

Beste,

Als part-time wijnhandelaar en goede bekende van de wijnhandel en horeca en in Nederland denk ik dat mensen minder hoeveelheid alcohol consumeren maar wel meer uit willen geven voor betere kwaliteit. Ik denk dat een prijs van 6 á 7 euro consumentenprijs per fles het meest aantrekkelijk is voor een goede wijn (Frankrijk/Spanje). Meer geld wordt uitgegeven aan Duitsland en Oostenrijk waar er bij mij althans meer de nadruk ligt op het hogere segment van wijnen tussen de 10 en 15 euro per fles.
Verder denk ik dat er steeds meer plaats komt voor een breder ontwikkelde wijnspecialist die meer weet van wijn, spijs en hospitality. Adviezen naar de gast of klant zijn vaak niet specifiek en om dat te realiseren is kennis en ervaring nodig. Persoonlijk heb ik zowel diploma’s en werkervaring als gastheer-sommelier,vinoloog en voedingsspecialist. Door mijn kennis en ervaring kan ik bedrijven en particulieren een professionele service bieden op meerdere vlakken. Ik denk dat dit steeds belangrijker wordt om de gast een goede en persoonlijke service te bieden in deze tijd van strenge regels en kritische consumenten.


Met vriendelijke groet, / With kind regards, / Mit freundlichen Grüßen,
 
Mark van Duijn
Registervinoloog van de Wijnacademie

Reacties