OINOS Wijncursussen: de 1000e cursist en 5 nieuwe gediplomeerden

De cursus Wijnproefkunde is voorjaar 2016 afgerond met een proef- en theorie-examen met als resultaat 5 gediplomeerden:

Dick van Eijk (Amsterdam)

Joost Mulder (Utrecht, Joost&Joost)

Steven Pietersma (Den Hoorn, BijJeff)

Julien Platenburg (Rotterdam, Wijnkoperij Platenburg)

Joost Vissers (Prinsenbeek, Aarts Wijnen)

Joost Mulder viel een bijzondere eer te beurt. Hij kon als 1000e cursist genoteerd worden sinds de oprichting van OINOS Wijncursussen in 1988.2016oinos1ab

De cursus Wijnproefkunde beoogt de deelnemers zowel de vaardigheid van het beschrijvend wijnproeven bij te brengen als die van het analytisch wijnproeven (het wijnproeven in relatie tot de samenstelling van wijn). Het uitgebreide cursusprogramma omvat naast wijnproeftechniek ook speciale onderwerpen op vinificatiegebied zoals extractietechnieken, kennis van gist en enzymen en oogstverrijking.

Cursisten komen zowel uit horeca als wijnhandel. Daarnaast zijn er steeds meer deelnemers die deze cursus als een prima opstap zien naar het proeftechnische deel van het vinologenexamen (SDEN 4) of als voorbereiding voor het behalen van de titel Magister Vini (SDEN 5).

Najaar 2016 wordt de cursus Wijnproefkunde wederom in Hoogerheide, West-Brabant gegeven op de maandagen 3, 10, 24 en 31 oktober 2016.

Voor nadere informatie en inschrijving: Gerhard Horstink, Nijverheidstraat 28 te 4631 KS Hoogerheide, telefoon: 0164-615966, e-mail: oinos@horstinkwijn.nl, website: www.horstinkwijn.nl.

Aanvullend op de cursus Wijnproefkunde worden in Hoogerheide specifieke thema’s behandeld. De cursusdag Bodem en Klimaat (1), sinds 2007 al door meer dan 190 oud-cursisten bezocht, geeft inzicht in het effect van deze parameters op wijnbouw en wijnstijlen. Cursusdag is maandag 5 september 2016. De themadagen Bordeaux en Bourgogne staan op 17 oktober en 14 november 2016 gepland. Op de website www.horstinkwijn.nl staat nadere informatie m.b.t. deze themadagen.

Gerhard Horstink

œnologue

Reacties