Culinair recensent is geen wijncriticus

In deze nieuwe rubriek plaatsen we een opmerkelijke visie, uitspraak of stelling. Wat is uw mening?

1e Standpunt van de Week:

Mac van Dinther culinair recensent van De Volkskrant:

Bedankt voor u reactie. De reden voor de omissie die u aansnijdt is dat ik een culinaire recensent ben, geen wijncriticus. Ik kan wel wat over wijn zeggen, maar om dat met enig gezag te kunnen doen ontbreekt het mij aan deskundigheid”.

Reacties naar: reacties@wijnplein.nl

Reactie van Ton Wortelboer:

Geachte meneer van Dinther,

Mag ik u als docent gastvrijheid, wijnkennis en gastronomie uitnodigen om eens een wijn cursus bij ons te volgen. Ik heb geen enkele twijfel over uw wijnkennis maar wellicht dat mijn manier u weer andere inzichten geeft. Een andere reden is dat ik het vak van “gastmens” zeer hoog heb staan en dat alleen maar wil verbeteren. U kan daarin een belangrijke rol spelen door met een andere blik naar het wijnadvies te kijken.

In afwachting van uw reactie,

Vriendelijke groet,

Ton Wortelboer

06-28626831

SVH Wijnmeester

www.procuwijs.nl

Reacties