Column: ‘Helemaal het Einde’

“Hier komen onze struiken vandaan”, merkt vader Pos gezeten op een paard in de wijngaarden op. Samen met zijn vrouw maken ze een rit door het domein van producent Indomita.

De beide Nederlandse echtgenoten zijn naar hun leverancier gereden om hun nieuwe wijn (Sauvignon Blanc en Merlot) op te halen. De kijkers van het RTL-programma mogen kennelijk nog steeds niet weten wie de producent van de Pos-collectie is.

Het gebouw van Indomita staat op de top van een heuvel, is fel wit geschilderd en mag gerust een architectonisch drama worden genoemd. Vooral de afzichtelijke, koeienletters INDOMITA op het gebouw roepen bij veel Chilenen weerzin op.

Indomita had banden met het Nederlandse concern Baarsma dat zelfs enige tijd aandeelhouder was. Het bedrijf staat niet bekend om zijn bijzondere wijnen. In de productiehal staat enorme vergistings – en opslagtanks van ongeveer 60.000 liter wijn.

De ‘nieuwe’ wijn in de Pos-collectie (Sauvignon Blanc en Merlot) werd uit nieuwe vaten in de kelder geproefd. Het zou me verbazen als de Merlot ooit een barrique van binnen te zien krijgt. De Posjes vertelden, dat er vijf containers naar Nederland onderweg zijn.

Jammer dat er geen beelden van het restaurant werden getoond. Ik heb Indomita meerdere keren bezocht en tijdens die gelegenheden heb ik daar goed gegeten met een prachtig uitzicht over de vallei.

In de komende uitzending verwacht men hoog bezoek (een zakenrelatie volgens de Posjes) uit Nederland. Reuze benieuwd welke BoBo van Wijnvoordeel acte de presence zal geven. Tenslotte trekt deze online-verkoper aan de touwtjes in dit project en zorgen de Posjes voor het ‘verhaal’.

Jan Rook

Vorige column: klik hier

 

Reacties