Met deze spreuk gaat de Horecava en Wine Professional maandag van start. Ik heb veel edities van beide evenementen bezocht. De stand van de brouwers waren meestal het best bezocht. De bierkraan staat continu open. De horecamensen laten zich het gerstenat van de brouwers goed smaken.
In een aparte ruimte – los van de Horecava – presenteerden de wijnimporteurs hun uitgebreide portfolio wijnen. Tijdens het driedaagse evenement was het geen doorkomen aan. De gangen werden geblokkeerd door de professionele wijnschenkers. De standhouders hadden vaak een speciale beursaanbieding.
Tijden veranderen. De ‘noodzaak’ van een bezoek is door de komst van internet minder geworden. De reis naar Amsterdam is met de files of bomvolle treinen niet bepaald een pretje. De gastronomie verandert door de hoge personeelskosten die de ondernemers dwingen om hogere prijzen voor hun product te vragen. De ‘prijselasticiteit’ is een harde werkelijkheid.
Ik zocht in de website van Wine Professional naar de wijnimporteurs die nu in het grote geheel van de Horecava ‘acte de présence ‘ geven. De namen van de wijn-standhouders heb ik niet kunnen vinden.
Toch wens ik ze ‘goede zaken’.
Foto Horecava
Jan Rook