BELGIË WINT PRESTIGUEUZE COPA JEREZ 2023

De Copa Jerez wedstrijd, bekend om de kunst van het combineren van Sherry wijnen met gastronomische gerechten, trok dit jaar uitzonderlijke toptalenten uit 7 landen. De innovatieve combinaties, professionele competenties en ervaring van het Belgische team trokken de aandacht van zowel juryleden als toeschouwers en bezorgden hen uiteindelijk de prijs “Juli Soler for Best Sommelier”.
Sommelier “Gianluca di Taranto” is dan ook zeer vereerd om deze hoge onderscheiding in ontvangst te nemen.

Gianluca slaagde erin om de uitgesproken smaken van zijn gekozen Sherry wijnen te harmoniseren met de verfijnde gerechten van zijn teamgenoot Chef Arnout Desmedt. Ze werken geregeld samen voor hoogstaande catering onder de naam “A Cook & GDT”.


De jury van deze feestelijke 10de editie bestond uit zes professionals met internationaal erkend aanzien: Jancis Robinson (Master of Wine, wine writer and critic), Almudena Alberca (Master of Wine and winemaker), Melania Bellesini (sommelier at The Fat Duck), Pascaline Lepeltier (writer and Best Sommelier in France 2018) and Josep Roca (sommelier and co-owner of El Celler de Can Roca).

Reacties