Wijnmakers in de Ukraine geven niet op

De wijnmakers hebben een nieuwe organisatie opgezet met de naam ‘Wines of Ukraine’. Op ProWein komende mei, zullen de wijnmakers met die naam gezamenlijk hun wijnen presenteren.

Ondanks de Russische invasie staat de wijnsector klaar om de wijnen aan de wereld te presenteren. Wij geven niet op zegt Victoria Agromakova de algemeen manager van Wines & Spirits. Toen Rusland de Krim in 2014 annexeerde verloren de wijnproducenten de helft van het business. De winst die de Russen in de Krim van de geëxporteerde wijnen maken, gaat naar de staatskas van de Russische Federatie.

 De wijngaarden in Ukraine beslaan 41.500 ha verdeeld over drie regio’s. Het grootste wijngebied is gevestigd bij de plaats Odessa. Daar wordt 50% van de totale wijnproductie gerealiseerd. Het klimaat is in de zomer warm en in de winter zeer koud. In alle drie wijngebieden staan samen 180 variëteiten waarvan met een groot aandeel autochtone rassen. Vroeger draaide alles om de productie van zoete wijn. Nu zijn de mousserende wijnen populair. Website: klik hier.

Reacties