Wijnbouw in Polynesië

Gisteren (donderdag 27/1) konden ingeschreven journalisten bij de OIV de eerste reportage van bezoeken aan bijzondere wijnlanden bekijken. De start werd gegeven met een 20 minuten lange presentatie van wijnbouw in Polynesië.

Polynesië met 240 eilanden en een gebied zo groot als Europa heeft een tropisch klimaat. Er kan twee keer per jaar worden geoogst. In 1992 werden de eerste wijnstokken geplant. De Franse eigenaar van een van de eilanden heeft een landgenoot in dienst genomen die wijnmaker en oenologue is. De wijngaard ligt op een eiland dat alleen met een boot te bereiken is. De plukkers worden in september en maart met een bootje naar het eiland gebracht.

Volgens de wijnmaker is het een ‘wijnparadijs’ met een hoog kalksteengehalte in de bodem. Uit de reportage werd niet duidelijk welke druiven variëteiten er aangeplant zijn. De beste wijn van het eiland is wit en rosé.

Na afloop konden de journalisten vragen stellen. Helaas was daarvoor er weinig ruimte ingepland. Bekijk de replay van video presentatie: klik hier

Reacties