Wijn in glas duurzamer dan Bag-in-Box

Glas wordt nog steeds gezien als de meest duurzame vorm van verpakking voor wijn.  Tijdens een persconferentie in Parijs ter gelegenheid van de Wine/Vinexpo in Parijs, sprak Lullie Halstead van het Britse onderzoekbureau ‘Wine Intelligence’ over de belangrijkste trends in de drankensector.

Tot de ontwikkelingen  in de drankensector – die vanwege Covid in een versnelling zijn geraakt  – rekent het bureau ‘matiging’, ‘e-commerce’, ‘gemak’, ‘ premium’ en  ‘veronderstellingen’.

Gevraagd aan wijndrinkers wereldwijd, blijkt de (duurzame)  organische wijn nog steeds het belangrijkste.  De koppositie is echter sinds 2019 hetzelfde gebleven.  

De opvattingen over duurzaamheid van wijn, is niet belangrijker geworden. De (wijn) consument gaat er nog steeds vanuit, dat wijn duurzaam is.  Het percentage wijndrinkers dat wijn in flessen een duurzame verpakking vindt komt uit op 55%. Bag-in-box is met 35% een stuk minder.

Het resultaat is. dat producenten niet onder de indruk moeten geraken van deze percentages en het belang van lichtere verpakkingen – vaak onder druk van de handel – te zwaar wegen, zeker ten opzichte van bag-in-box. In de komende vakbeurs in Parijs,  zal er een symposium zijn met het thema: “Is the glass bottle dead?” Foto: Wines Vines Analytics

Reacties