‘The world is not enough’

Door Jan Rook,

Deze week belde een dame namens het Concertgebouw mij op over de haar inziens negatieve berichtgeving op deze site.

Ze liet zich ontvallen, dat Oud Reuchlin Boelen (ORB) excuses had aangeboden voor de opmerking van de ingehuurde ‘trend watcher’ tijdens het feestje van de herintroductie van Jacobus Boelen waarbij hij zijn publiek voorhield, dat hij gratis in het Concertgebouw ‘bocht’ had gedronken.

De betreffende woordvoerster had kennelijk niet door dat zij een journalist aan de lijn had, die prompt het ‘nieuws’ op zijn site plaatste.

Ook de nieuwe leverancier van het Concertgebouw, World Wide Wines (Hans van den Doel) toonde zich aanvankelijk strijdbaar tegen ORB, maar kreeg later spijt van zijn opmerking dat ‘De rapen in het Concertgebouw gaar zijn’. Zijn verzoek om de tekst van Wijnplein te halen heb ik niet gehonoreerd omdat ik het een wezenlijk onderdeel van de berichtgeving over deze affaire vind.

Het siert Eric Welles, directeur van ORB, dat hij nu de verantwoordelijkheid voor de uitspraken van de ‘trend watcher’ neemt. Hij zal zich nu wel twee keer bedenken om weer een zo’n  ‘operettefiguur’ in te huren.

Mijn ervaring met ‘trend watchers’ als het gaat om wijn en gastronomie is niet positief. Ze kennen de handel en horeca vaak niet goed en denken hun algemene verhaal overal te kunnen afsteken. De kwalificatie ‘charlatan’ is misschien iets te sterk en wellicht is het beter te stellen dat dergelijke types vaak niet gestoord worden door kennis van zaken…

Net nadat deze affaire is afgesloten kreeg ik een schokkend persbericht van onze nationale ‘wijnpias’ Ilja Gort.

Hij heeft zijn neus voor 4 miljoen verzekerd… Een vreemde zaak, omdat je voor het drinken van zijn ‘Slurp-wijnen’ helemaal geen neus nodig hebt. Neen, Gort had er beter aan gedaan om zijn talent – om voortdurend met onzin in het nieuws te komen – te verzekeren.

Ik wens u een mooi begin van de novembermaand.

Reacties