Prosecco Masters 2024

Prosecco zit sterk in de lift en mag zich verheugen op een toenemende populariteit, mede dankzij de (relatief) bescheiden prijs en het lage alcoholgehalte. De serieuze prosecco’s hebben de herkomstbenaming Treviso DOC. De beste mousserende wijnen hebben de beschermende naam Superiore DOCG en komen uit de regio’s Valdobbiadene-Conegliano, Cartizze en Asolo. In de laatste jaren is de productie sterk toegenomen en de wijngaarden beslaan nu ongeveer 28.000 ha. De grootste afnemers zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De diversiteit van wijnen is groot. De meeste wijnen moeten jong worden gedronken. De vermelding ‘extra dry’ heeft 12-17 gram restsuiker per liter en aroma’s van peer en abrikozen. De jaarlijkse competitie Prosecco Masters geeft een goed beeld van de diversiteit van de wijnen. De beste prosecco’s ontvangen een medaille. Klik hier voor de beoordeelde wijnen en de medaillewinnaars.

Reacties