MW is geen paspoort voor roem en rijkdom

In een exclusief interview met het Britse DB verhaalt de manager Neil Hadley van het Instituut of Masters of Wine (IMW) over zijn ervaringen en de toekomstvisie voor de periode na zijn aftreden in september van dit jaar.

“Boven aan de agenda staat voor de komende vijf jaar de omschrijving van het te verwachten gedrag van een MW. Zes jaar geleden vroegen we onszelf af of we wel een ‘waterdicht Code of Conduct’ hadden en of het gedrag van de MW naar staf, studenten en publieke instanties voor verbetering  vatbaar is.

We moesten dit als instituut naar nieuwe MW’s duidelijk maken en iedere nieuwe MW is nu verplicht een eed af te leggen, waarbij de grenzen van het optreden duidelijk zijn gedefinieerd. Met de komst van 17 nieuwe MW’s in 2022 kan de transitie snel worden gestart. Er is een mogelijkheid om anoniem een klacht bij het instituut naar te leggen”.

Een ding is zeker voordat Hadley terug treedt: de titel is geen paspoort voor roem en rijkdom. Als de MW geluk heeft, opent hij of zij deuren naar fascinerende kansen en een prachtige carrière in wijn.  Bron: klik hier.

Reacties