Ivan Massonnat is na om omzwervingen in de Loire-streek neergestreken. Hij dronk als teenager geen druppel wijn. Hij groeide op in het Alpengebied waar zijn opa een wijngaard bezat.
Op 25-jarige leeftijd kreeg hij belangstelling voor wijn. De Bourgogne was zijn grote voorbeeld vanwege het koele klimaat, de focus op enkele druivenrassen en de expressie van de terroir. Een Carrière in de financiele wereld stelde hem instaat om een landhuis in de Loire-streek te kopen. In 2018 kocht hij Domaine Belargus. Gevraagd of de kans op vorst, antwoordt hij dat vooral chenin blanc gevaar kan lopen omdat het een varieteit is dat vroeg uitbot. Massonnat gebruikt electrische warmtekabels bij vorstgevaar omdat die minder energie gebruiken. Hij heeft geen oliepotjes in de wijngaard omdat ze volgens hem duur en slecht voor het milieu zijn. Volgens Massonnat zal de volgende generatie in de Loire-streek te maken krijgen met condities die nu in zuid-Frankrijk heersen. Volgens de producent zal Anjou Noir (genoemd naar de kleur van de grond) de druif zijn waar de hierarchie van de terroir het belangrijkste is. Bron: klik hier