Champagneproducent Louis Roederer heeft haar topchampagne Cristal voor het eerst volledig gemaakt van druiven die biodynamisch zijn gecultiveerd. Volgens de producent was 2012 de moeilijkste en meest gecompliceerde jaargang in jaren met laag rendement en aan het einde van de cyclus warm weer, waarbij ongewone hoge fysiologische rijpheid van de druiven werd bereikt waardoor de champagne vol van smaak is en gestructureerd. Er is een witte – en roséchampagne vrijgegeven. De witte Cristal is een blend van Pinot Noir (60%) en Chardonnay (40%). Bron: klik hier.
Related Posts
‘A Message in a Biodynamic Bottle’
8 mei 2022
965
Tijdens de komende vakbeurs ProWein presenteren twee biodynamisch werkende wijnboeren verenigd in Demeter Oostenrijk en Respekt-BIODYN…
Yquem biologisch en biodynamisch?
14 mei 2019
1620
Bernard Arnault eigenaar van Château d’Yquem kondigde gisteren tijdens een diner van het Conseil des Grands…