Column: restaurant-recensie zonder wijn


In de rubriek ‘Uit Eten’ geschreven door Hieke Versprille in Volkskrant Magazine, wordt verslag gedaan van een bezoek aan Restaurant ‘T Spiehuis’ in Soest. Deze eetgelegenheid om de hoek bij Paleis Soestdijk, is onlangs overgenomen door een nieuwe eigenaar. Met trots vertelt het personeel, dat er regelmatig een koninklijk bezoek kwam. Prins Bernard liep volgens de schrijfster zelfs de deur plat.


In de hele recensie las ik een keer het woord wijn, omdat het bedrijf oude bourgognes op de kaart heeft staan. Zelfs op het bonnetje van het hele verteer kon ik het woord ‘wijn’ niet ontdekken. Ik mag toch aannemen dat er iets bij de maaltijd moet zijn gedronken…


De beoordeling van het restaurant concentreert zich voornamelijk op het interieur, de sfeer en de details van de gerechten. Wat mij nieuwsgierig maakt, was de wijnkaart en de voorkeur van Prins Bernard voor de wijnen. .


Deze recensie is, zoals vaker in dit magazine, een slap aftreksel van een vakbekwame- lees gastronomische beoordeling van een restaurant. Mijn advies voor Hieke Versprille: schrijf je in voor de opleiding van de Wijnacademie en volg een cursus van de smaakprofessor Peter Klosse.
Jan Rook
27 jaar online met Wijnplein

Vorige column: klik hier

Reacties