Belevenissen op een cruiseschip (deel 1)

Eind jaren zestig werkte ik als steward in het restaurant van de ss Nieuw-Amsterdam. Het schip maakte trans-Atlantische vaarten in het najaar en cruises tijdens de Europese winters in de Caraïbische Zee. New York was de thuishaven in Manhattan Pier 40. Dat er aan boord met 1200 (rijke) passagiers en 600 bemanningsleden weleens wat gebeurde ligt voor de hand.
De lift
De liften aan boord moesten met de hand worden bediend. De jongste werknemers (de bell boys) mochten tot 23.00 uur werken. Daarna moesten wij uit het restaurant het werk overnemen. Ik kwam uiteraard ook aan de beurt. Om niet ‘droog’ te staan liet ik mijn persoonlijk assistent (Spanjaarden die er wat bij klusten) een paar glazen bier via een klein luikje op het dak van de lift zetten. Tot mijn schrik stapte de chef-hofmeester in mijn lift met hagelwitte tropenpak. Hij stond met zijn rug naar mij toe en merkte gelukkig niet dat er wat bier door het luik sijpelde. Tot mijn opluchting stapte hij eruit zonder dat zijn indrukwekkende uniform was besmeurd.
Lift 2
De meeste liften waren bestemd voor de passagiers. Toch ontdekte ik een lift die in de linnenkamer van het zwembad begon en eindigde naast het zwembad. Het leek me een leuke omgeving om met een knappe, jonge Amerikaanse in het zwembad te ‘recreëren’. Het werd een leuke belevenis zonder gestoord te worden.
In de volgende editie: een mislukte erotische filmvoorstelling en een zangeres bekend van ‘preitjes op mijn dijtjes’ was samen met de chef-hofmeester in zijn cabine met een hoop kabaal aan het ‘rollebollen’…

Reacties