Bichot experimenteert met ‘merroir’
Het bourgognehuis Albert Bichot voert een experiment uit met wijn op een zeilschip dat vanuit Frankrijk de trans-Atlantische oversteek maakt om het concept van de maritieme ‘merroir’ – tegenhanger van ’terroir’ – te bestuderen. Twee wijnvaten met Bourgogne Côte d’Or
Stone VIK Chili
Heeft Stone VIK voor een nieuwe categorie wijnen in Chili gezorgd? Het wijnbedrijf was al vooruitstrevend in de selectie van de wijnvaten van een gereputeerde Franse producent die VIK een topproducent van Chileense wijnen maakte. Het twintigjarige bedrijf is gefocust
Column: Vineuze Nachtmerrie
Een droom is voor veel Nederlanders vaak een deel van de slaap. Een nachtmerrie kan ook een minder prettige ervaring zijn. Op de website nachtmerries.org staat o.a.: “Wanneer nachtmerries het gevolg zijn van een traumatische gebeurtenis ligt de oorzaak voor
ProWein Business Report 2025
De grootste wijnvakbeurs van Noord-Europa ProWein, heeft vooruitlopend op de beurs een rapport in samenwerking met de Universiteit van Geisenheim gepubliceerd. Lees meer: klik hier.
140 jaar oude stokken: de toekomst van CS in Chili?
Een inzamelactie in Chili om 140 jaar oude wijnstokken cabernet sauvignon te behouden, heeft meer dan vier ton opgebracht. Daarmee willen de initiatienemers de ‘Ancestral Vines Genetic Rescue Centre’ oprichten. Het genetisch materiaal van de pre-phylloxera plant wil men zo
Column: ‘Bier na Wijn schept Venijn; Wijn na Bier geeft plezier’.
Met deze spreuk gaat de Horecava en Wine Professional maandag van start. Ik heb veel edities van beide evenementen bezocht. De stand van de brouwers waren meestal het best bezocht. De bierkraan staat continu open. De horecamensen laten zich het
De duurste wijnen en gedistilleerd in 2025
Het Britse vakblad DB heeft de tien duurste wijnen en gedistilleerd gepubliceerd. De lijst bevat ze;ldzame whisky’s en champagnes met op de fles diamanten. Alle tien alcoholische dranken zijn per stuk meer dan 1,2 miljoen euro waard. Lees verder: klik