Gastronomie in Chili (eerder gepubliceerd)

Vorige week vrijdag bezocht ik voor de tweede keer in Chili het Restaurant Molokai in Guanaqueros, een vissersdorpje aan de oceaan dat 20 km ten zuiden van La Serena in Coquimbo ligt. La Serena ligt bijna 500 km ten noorden van Santiago.  

Als aperitief uiteraard de Chileense specialiteit pisco sauer met een beetje Blue Curacao en wat lemon pica. Het heerlijke aperitief krijgt door toevoeging van de sinaasappellikeur een groene kleur.  

Vervolgens een millefeuille van bladerdeeg met een ragout van zeevruchten. Als koud voorgerecht, een carpaccio van zeevruchten geserveerd in glas dat in een frame met ijs en Blue Curacao is geplaatst (zie foto). Chef kok Elisabeth Opazo koos de Classic Reserve Sauvignon Blanc van Viña Leyda als begeleider. 

Daarna volgde een verfijnd gerecht van Rollizo. En vis die door duikers op 18 meter diepte wordt gevangen. De vis wordt rauw geserveerd. Daarbij kwam de Pink Goat Tamaya Rosé. Gemaakt van Cabernet Sauvignon, Syrah en Sangiovese. 

Een verfijnd en aromatisch visgerecht met een mooie, donker gekleurde rosé. In de neus aroma’s van rood fruit. Verfrissende, zuivere smaak. 

Het hoofdgerecht bestond uit ‘Cabrilla’. Een zeevis met een stevige structuur. Daarbij kwam een rode wijn: Ravanal Merlot Colchagua. Hele rijpe Merlot-expressie,zachte tannines en haast jammy in de smaak. Weliswaar verstevigt de wijn de tomatensaus van dit gerecht, maar de combinatie komt wat log over. De keuze voor Pinot Noir zou beter zijn geweest. Een mooie begeleider zou bijvoorbeeld zijn de Pinot Noir van Viña Mar uit Casablanca of de Pinot Noir van Tabali uit de Limari Valley. 

Restaurant Molokai ligt aan de vissershaven van Guanageros. Het uitzicht is groots, met pelikanen die op en neer vliegen en een grote rots als hun honk beschouwen.  

Het was – evenals de eerste keer – weer een smaak- en kleurfestival. 

Website www.molokairestaurant.cl  

Reacties