World’s French Restaurant


Op maandagavond 4 juli 2022 krijgt de winnaar van de verkiezing van het Fijnste Franse Restaurant 2022 ook als eerste Nederlandse restaurant de eretitel World’s French Restaurant.

De Franse ambassadeur Z.Exc. Luis Vassy reikt uit naam van de Franse staat en l’Association Française des Maîtres Restaurateurs (AFMR) de plaquette met het erelabel uit. De uitreiking vindt plaats in het Amsterdamse Hilton Hotel. Lees verder:

Het label is bedoeld voor francofiele restauranthouders buiten Frankrijk die de Franse gastronomie promoten door huisgemaakte gerechten aan te bieden op basis van verse, zoveel mogelijk Franse producten. Sinds 2017 beloont de AFMR restaurants in Frankrijk die aan bovengenoemde voorwaarden voldoen met het kwaliteitslabel Maître Restaurateur.

Eind 2021 besloot de AFMR om het label ook te introduceren in andere landen onder de naam World’s French Restaurant. De eretitel is – samen met het label Maître Restaurateur – de enige titel voor restaurants die de Franse staat erkent. De titel wordt afgegeven voor een periode van 4 jaar, met kans op verlenging.

De criteria die de AFMR hanteert, zijn dezelfde die in acht worden genomen door het magazine Leven in Frankrijk, organisator van de verkiezing van het Fijnste Franse Restaurant. De keuze om de winnaar van de professionele vakjury te belonen met deze eretitel was dan ook snel gemaakt.

Reacties