Webinar Lodi Old Zinfandel

Gisteren was een webinar op internet met de makers van Zinfandel die wijnen maken van het fruit uit oude wijngaarden. De deelnemers ontvingen zes wijnen uit Californië en de makers kregen de gelegenheid om hun wijnen toe te lichten. De wijnen voor Wijnplein werden ook gisteren ontvangen, maar het leek ons niet verstandig – gezien de lage temperatuur en de reis – om de wijnen te proeven. Tijdens de presentatie konden de deelnemers een reactie geven.

Wij vroegen, of het verstandig was om deze oude wijnen te decanteren. Daarop kwam geen echt goede reactie. De meeste reacties betrof de zeer zware flessen. Onthullend was, dat meerdere producenten (i.v.m. tekort aan lichtere flessen in de US) hun wijnen als bulk naar Europa sturen om daar in lichtere flessen te worden gebotteld.

Het gemiddeld hoog alcoholpercentage (15 vol% en meer) was in veel reacties een probleem. De producenten merkten op, dat ze begrip hebben voor de reacties, maar dat de wijnen met oude jaartallen ook hun karakter verliezen als ze gedwongen een lager percentage krijgen. Al met al een boeiende en informatieve webinar. Het was goed georganiseerd en duurde ongeveer een uur. Later meer. Website: klik hier.

Reacties