Spanish Wine Forum met sterrendiner

Door Jan Rook

Vorig weekend vond na de eerste dag van het Spanish Wine Forum een bijzonder diner plaats in sterrenrestaurant Zarzo. Het eerste gerecht van koningsvis, citrus en lijnzaad was niet alleen visueel fraai, maar ook in de smaak verrassend mooi. Daarbij werd Palomino 2010 geserveerd met duidelijke tonen van een Fino.

2016zarzodiner2

Het tweede gerecht barrata met avocado en ansjovis was verfijnd van smaak en werd begeleid door Suertes del Marquès uit Tenerife. Een dijk van een wijn met notenaroma’s en complexiteit. De wijn ging over het gerecht heen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een fantastisch glas wijn!

2016zarzodiner3

Het derde gerecht was gelakte zwezerik met linzen. Daarbij kwam een dertig jaar oude Amontillado Tradicion. Klassieke combinatie met het vet van de zwezerik en de forse smaak van de wijn.

Ossenhaas

Tot slot ossenhaas met andijvie en haringkuit. Daarbij kwam een rode wijn gemaakt van de druif bobal die vooral in Utiel-Reqena furore maakt. Deze wijn uit 2012 was de krachtige begeleider van het hoofdgerecht. Wijn en gerecht hielden elkaar mooi in balans. Het werd een gedenkwaardig diner met verfijnde gerechten en wijnen op sterrenniveau.

Reacties