Miraval The Art of Rosé

Tijdens de meeting van de ‘ambassadeurs’ van Miraval in Restaurant Lseven in Boxtel vond een masterclass en een lunch plaats.

Tijdens de masterclass werden vier wijnen geschonken:

  1. Château Miraval Muse de Miraval 2023. Vergist en opgevoed in eivormige betonnen cuve. Wat stevige structuur door gebruik van grenache en rolle.
  2. Champagne Fleur de Miraval Petit Fleur. Even overschakelen naar de mousserende champagne. Licht van kleur en goed aperitief gemaakt van Chardonnay 95% en Pinot Noir 5%.
  3. Miraval Côtes de Provence Rosé 2023, gemaakt van cinsault, grenache, rolle en syrah. De wijn heeft een lichte kleur en is uitnodigend in de neus. Goede terraswijn.
  4. Champagne Fleur de Miraval ER 3. Chardonnay 75% en Pinot Noir 25%. Duidelijk een stap hoger dan de vorige champagne. Speelse van Chardonnay en structuur van Pinot Noir.
Muse

Wijnen bij de lunchgerechten:

Château Miraval Rosé Côtes de Provence 2023 ter begeleiding van een fraaie tonijn tartaar met gamba en Miraval olijfolie. Mooie combinatie van de aperitiefrosé en het voorbeeldige koude voorgerecht.

Château Miraval Blanc Côtes de Provence 2023. Twee derde vergist en gelagerd op barrique. Mooie, complexe neus en stevige structuur. De mooie begeleider van een perfect gegaarde tarbot met spinazie en XO saus.

Gerecht

Het derde gerecht was de zeebaars met kreeftenschuim en lamsoren. Mooie begeleider van Muse de Miraval La Grande Cuvee 2023. Gegist en opgevoed in een eivormige betonnen cuve. Stevige neus en structuur. Vraagt om een stevig gerecht.

Als dessert een Miraval Cocktail. Verfrissend en verrassender afsluiting van een excellente lunch.

Het was een mooie show van verrassende wijnen en excellent uitgevoerde gerechten.

Er was slechts één zwakke schakel: het weer. Een dergelijke gastronomische lunch smaakt nog beter op een terras met uitzicht op de Middellandse Zee.

Reacties: Paula Rook-Pereira reacties@wijnplein.nl

Reacties