Meest gastronomische wijnproeverij

Fourcroy Nederland from Social Media Wijnplein on Vimeo.

Fourcroy Nederland hield in haar villa in Bussum afgelopen maandag voor een geselecteerd gezelschap een presentatie van mooie wijnen in combinatie met verfijnde gerechtjes van sterrenchef Servais Tielman van het gerenommeerde restaurant Cucina del Mondo. Lees verder: klik hier

De bekende horecagroothandel Hanos is sinds 2010 eigenaar van Fourcroy Nederland. In april van dit jaar vond er een reorganisatie plaats, waarbij de leiding van het bedrijf in handen kwam van Niels Zondervan (Sales) en Ginger de Boer (Marketing). De inkoop van de wijnen vindt in samenwerking met Hans Koomen van Hanos plaats. 2017fourcroyproeverij2

De directie sloeg bij haar aantreden een nieuwe koers in, waarbij de (top) gastronomie een belangrijke plaats inneemt. Het bekende pand in Bussum kreeg een nieuw en professioneel proefgedeelte.

Glossy magazine

Verder bracht men het eerste nummer van een glossy magazine, The Wine & Spirits Issue met daarin kleurrijke artikelen met o.a. weetjes  en boeiende reisverhalen.

Fourcroy richt zich niet alleen op de verkoop van gerenommeerde merkwijnen zoals bijvoorbeeld Champagne Deutz, Domaines Ott, Baron de Ladoucette en Ramos Pinto uit Portugal, maar ook op een 2017fourcroyproeverij3gevarieerd portfolio arrangementswijnen, huiswijnen en geschenken.

De wijnen

2017fourcroyproeverij5

Menu Fourcroy. Klik op de foto voor vergroting

Van Domaine Ott proefden we de excellente witte – en roséwijnen.  De wijnen bezitten een verfrissende mineraliteit. Bij ons bezoek een aantal jaren geleden aan het domein zagen we de wijnstokken heel dicht bij de zee staan.

Van het gereputeerde Champagne Deutz proefden we de Brut Classic. Een heerlijke aperitiefchampagne. Verfrissend en verfijnd.

Wijn-spijscombinaties

Veel aandacht was besteed aan de combinatie van gerechtjes en geselecteerde wijnen. Er was zelfs een speciaal menu met de wijnen voorbereid.  Het werd een gastronomische exercitie in uitnemendheid. Vandaar de kop van dit artikel: ‘ Meest gastronomische wijnproeverij’.

Tot slot

De nieuwe aanpak en de samenwerking met Hanos werpt vruchten af. Het gastronomische deel van de dag was werkelijk verrassend goed voorbereid en uitgevoerd. Met de mooie wijnen van de bekende wijnhuizen en de focus op betaalbare wijnen voor arrangementen en huiswijnen is Fourcroy een belangrijke speler op de markt van de gastronomie. De vernieuwde website is de moeite van een bezoek waard.

Website: klik hier

Jan Rook

Reacties