Column Beaune Police

Beaune Police

Na een lange autorit vanuit Nederland naar de Bourgondische stad Beaune, verbleven we in een hotel en besloten we wat te gaan eten in de Brasserie op het plein van de stad. Daar aten we het bekende Bourgondische gerecht Jambon persillé en de traditionele Boeuf Bourguignon.
Inmiddels misdroeg ons zoontje van drie jaar oud zich en liep op zijn schoentjes over de stoelen. Dit tot ergernis van de corpulente oude barkeepster.


Zij kwam achter de toog vandaan en pakte het zoontje , die verbouwereerd aan haar hand meeliep. Onder het uitroepen ‘Police, Police’ werd onze Arthur naar buiten gebracht die als het ware gehypnotiseerd gewillig zich liet meevoeren. Wij waren net zo verrast als zoontje Arthur en vroegen ons af wat er zou gebeuren nu de barkeepster met Arthur uit het zicht was verdwenen.


Vijf minuten later, kwamen ze terug en het baldadige zoontje liep als een makke lam aan haar hand. De ober dacht er nog een schepje op te doen door hem in een kinderstoel te zetten en met een veiligheidsriem vast te zetten. Toen werd de kleine ‘wakker’ en slaagde er in om als een ware Houdini uit de stoel te ontsnappen.


Ik heb Beaune vaak bezocht , maar dit ‘pedagogisch toneelstuk’ was werkelijk voor ons uniek. Het is voor de kleine Arthur een ‘wake up call’ geworden en een les om zich in een eetgelegenheid te gedragen.
Jan Rook en route Frankrijk.

Reacties