Column Astrid Joosten als kloostergast en een mysterieuze adviseur

Afgelopen week vond de eerste reportage in het kader van ‘Kloostergasten’ op tv plaats. Als eerste was Astrid Joosten aan de beurt die drie dagen in het priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout verbleef.

Joosten is bekend van het ‘puzzelprogramma’ 2 voor 12. Samen met Thérèse de Boer runt zij ook een website met de verkoop van wijn. De dames laten de afhandeling van de inkoop/verkoop over aan elucious in Gorredijk.

In de uitzending verblijft Joosten gedurende drie dagen in de Priorij in Oosterhout. De eerste reportage blonk uit door oppervlakkigheid. Uiteraard moest het quizprogrmma van Joosten genoemd worden. Tot tevredenheid van de ‘kloosterzusters’. Tot verbazing (…) van Joosten beschikken de zusters over een televisie…

Er was door de makers geen tijd voor contemplatie of belangrijke vragen. Het moest naturlijk wel ‘verteerbaar’ zijn voor de simpele kijkers. Een bekende naam zorgt in ieder geval voor extra bezoekersaantallen.
De priorij heeft een eigen wijngaard. Je zou verwachten dat Joosten wat meer informatie over de wingerd zou geven, maar het bleef bij het noemen van de druivenrassen. In de wijngaard stond ook een (onbekend ?) man die als adviseur van de priorij werd genoemd. Insiders weten dat de ‘mysterie-man’ Gerhard Horstink was die tot de top van de wijneducatie kan worden gerekend. Zijn inbreng in het programma werd kennelijk niet opprijs gesteld.
‘Kloosterzuster’ Astrid Joosten kan beter bij het puzzelen blijven. Meer: klik hier

Reacties