Bichot experimenteert met ‘merroir’

Het bourgognehuis Albert Bichot voert een experiment uit met wijn op een zeilschip dat vanuit Frankrijk de trans-Atlantische oversteek maakt om het concept van de maritieme ‘merroir’ – tegenhanger van ’terroir’ – te bestuderen.

Twee wijnvaten met Bourgogne Côte d’Or Chardonnay 2024 ‘Secret de Famille zijn aan boord om de invloed van de lagering op zee te kunnen bestuderen. De vaten met elk 228 liter wijn zijn op 18 januari in het ruim van het zeilschip vanuit Saint-Malo vertrokken naar New York. De reis gaat naar Point-a -Pitre en keert in Frankrijk terug in maart. De ziltige lucht en de bewegingen van het schip zullen de wijn beïnvloeden. Aan boord zijn ook pallets wijn met Pommard, Moulin à Vent, Gevrey-Chambertin, Chablis and Crémant de Bourgogne. Ook flessen Charles Heidsieck Champagne maken de overtocht en terugkeer mee.

Bron: klik hier.

Reacties