Américo Ferreira de Amorim overleden

Een van de belangrijkste en rijkste ondernemers van Portugal Américo Ferreira de Amorim is overleden. Zijn grootvader begon een kurkbedrijf Corticiera Amorim dat momenteel een kwart van de wereldproductie bezit. Américo Ferreira de Amorim was een van de belangrijkste investeerders in Portugal. Lees verder: klik hier. 

Ons bereikte vanmorgen het droevige bericht dat Domenico Clerico (67) op 16 juli 2017, is overleden.

Onze gedachten gaan behalve naar zijn vrouw Giuliana uit naar zijn naaste medewerkers als Giorgia en Oscar, met z’n allen een hecht en sterk door Domenico gesmeed team.

Domenico was een bijzondere man: zijn wijnen maakten zijn statements, hij was zelf het liefste in de wijngaarden. Hij maakte keuzes, zeker aanvankelijk als ‘modernist’ maar was niet dogmatisch en keek iedere jaargang naar wat de druiven en de wijn voor een benadering nodig hadden. Hij kon standpunten innemen en met verve verdedigen maar kon ook zeer goed luisteren.

Toen ik de eerste keer bij hem kwam op een bloedhete dag, ‘moest’ ik de wijngaardtour naast hem in de Fiat Panda zitten waarvan in ieder geval de ramen open konden. Achter ons reed de rest in een auto met airco. Domenico vond het prachtig dat ik zo zat te zweten… Hij vertelde ondertussen honderduit. Voordat we gingen samenwerken probeerde hij mij ook uit: wat is de beste wijn die je ooit gedronken hebt en waarom? Wat is de beste Barolo die je ooit gedronken hebt? Gelukkig slaagde ik voor dit ‘examen’ en werd de samenwerking meteen beklonken met een Vintage Champagne uit eigen kelder!

Domenico was een groot wijnmaker, een vooruitziend mens, een bruggenbouwer, zijn tijd ver vooruit.

Maar Domenico was bovenal een geweldig mens, zeer warm en aimabel, iemand waarvan ik blij ben dat ik er tijd mee heb mogen doorbrengen en die ik mis. Wij wensen Giuliana en andere naasten veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Namens het team van Pallas Wines, Joep Speet

Reacties