16 nieuwe geslaagden WSET Diploma Course

Er zijn zestien nieuwe geslaagden voor de Diploma Course in Nederland en België. Het is de hoogste en zwaarste wijnopleiding in de Benelux en wordt verzorgd door WineWise,erkend opleidingsverstrekker van de Wine & Spirit Education Trust (WSET).

Deze opleiding is als enige in de Benelux ook internationaal erkend. De geslaagden van dit jaar zijn: Arend-Jaap van der Lely, Arne de Bruyne, Chantal Driesen, Claudia Bisschops, Damien Lambot, Daniel Schein, Elizabeth Wilcox, Jef Pinxteren, Joke Broekmans, Karin Heyrman, Luc Giezenaar, Mike Deloof, Robbert Jan Piet, Robert Warmolts, Roy Pelgrim en Wilfred Kniese2017diplomacourse1

Het totaal aantal geslaagden in de Benelux ligt daarmee nu op 95. De drie nieuwe Weinakademiker zijn: Yvo Erades, Lara Mol en Piet Vannieuwenhuyse. Hiermee komt het aantal Weinakademiker in de Benelux uit op 31 personen.

De geslaagden in het kort:

 • Arend-Jaap van der Lely startte in 2013, na een carrière in Financieel Recht,

met het importeren van boutiquewijnen uit Frankrijk, Duitsland, Italië,Zwitserland en Australië. Hij heeft een sterke focus op typiciteit.

 • Arne de Bruyne combineert momenteel zijn activiteiten als payroll consultant met wijneducatie (WSET levels 2&3) en wijnadvies. Arne wil graag verder studeren in de wijn en hoopt ooit fulltime met wijn bezig te zijn.
 • Chantal Driesen wist na een wijnstudie in Zuid-Afrika dat ze een carrière ambieerde. Eerst besloot ze aan Diploma Course te beginnen. Een hele klus, maar de tijd meer dan waard! Momenteel werkt ze als marketing manager voor de online wijnwinkel By the Grape, gespecialiseerd in biologische wijnen.
 • Claudia Bisschops runt naast haar baan als consultant een wijnwebshop gespecialiseerd in Duitse en Franse wijnen, genaamd Bisschopswijn. Haar liefde voor Duitse wijnen maakt Claudia een toegewijde pleitbezorger voor Duitse wijn.
 • Damien Lambot is wijnadviseur-vertegenwoordiger bij Les Vents d’Anges, een kleine importeur gespecialiseerd in bourgogne – en Loirewijnen. De Diploma Course heeft hem geleerd buiten de gebaande paden te denken en heeft zijn proefvaardigheden enorm verbetert.
 • Daniel Schein werkte vroeger voor sterrenrestaurant In de Wulf, maar is sinds de sluiting van het restaurant aan de slag in Amsterdam als gastsommelier.
 • Elizabeth Wilcox werkt als Regional Manager West-Europa voor KWV South Africa vanuit haar thuisbasis Barcelona. Voorheen was Elizabeth werkzaam in de export bij Codorníu en Constellation Brands.
 • Jef Pinxteren is een biochemicus en werkt in de celtherapie industrie, gericht op metabolische leverziekten. Daarnaast runt Jef een klein wijnbedrijf met het Pacifische noordwesten van de Verenigde Staten als specialisatie.
 • Joke Broekmans heeft de WSET Diploma Course ervaren als een prachtkans om  haar wijnkennis te verdiepen en zo een visie te ontwikkelen op actuele thema’s in de wijnwereld. De studie heeft haar op verschillende fronten uitgedaagd en belangrijke inzichten gegeven in haar vorige baan in de wijnhandel.
 • Karin Heyrman heeft de Diploma Course als een lifechanging experience ervaren. Toen ze aan de studie begon werkte ze nog in haar restaurant. De studie heeft haar de kans gegeven om als wijndocent en wijnconsultant aan de slag te gaan.
 • Luc Giezenaar is mede-eigenaar van Hop & Hout, een bedrijf dat ambachtelijke bieren en wijnen verkoopt door middel van proeverijen en evenementen. Daarnaast enthousiasmeert hij anderen graag voor wijn middels lesgeven en bloggen.
 • Mike Deloof werkt als Account Manager voor Metro c&c. Mike heeft veel geleerd van de Diploma Course, vooral ook dat hij nog lang niet uitgeleerd is. Nog veel werk voor de boeg dus.
 • Robbert Jan Piet is importeur van ambachtelijke wijnen van kleine familiebedrijven uit Frankrijk en Italië. Zijn wijnen worden voornamelijk verkocht tijdens proeverijen aan huis, waarbij klanten hun vrienden uitnodigen om mee te komen genieten van de wijnen.
 • Robert Warmolts heeft zijn eigen wijnzaak Warmolts Wijnen waar hij vooral bij de klant thuis wijnproeverijen verzorgt.
 • Roy Pelgrim is al 19 jaar Maître d’Hôtel en sommelier in Restaurant Cordial. De Diploma Course heeft hem naast professionele ontwikkeling een topniveau van kennis van alle aspecten van wijn en gedistilleerd opgeleverd.
 • Wilfred Kniese noemt zich een professioneel opgeleid wijnamateur. Wijn is en zal altijd zijn hobby zijn. De Diploma Course heeft hem een tour d´horizon verschaft van alle wijnproducerende regio´s en variëteiten wereldwijd .

 WSET Diploma Course Beneux:

De Diploma Course is de hoogste en zwaarste opleiding op wijngebied in de Benelux, die algemeen gezien wordt als de vooropleiding voor Master of Wine. Het is een Engelstalige opleiding, waarbij uitsluitend les wordt gegeven door Masters of Wine en professoren/specialisten in hun vakgebied.  Geslaagden van de Diploma Course krijgen de mogelijkheid een scriptie te schrijven, waarna zij bij goed gevolg, de titel Weinakademiker (WA) mogen dragen.

De Diploma Course wordt verzorgd door Sybille Troubleyn WA van WineWise en wordt in Kockengen (tussen Amsterdam en Utrecht) en in Antwerpen gegeven. Het WSET® Diploma programma 2017/2018 en informatie over de cursussen te vinden op www.winewise.nl of www.winewise.be

Reacties