40% bordeauxwijn illegaal gemengd

Het bekende Franse consumentenmagazine ‘Que Choisir’ bericht dat 40% van de wijn uit Bordeaux een geval van oplichting is. In een uitgebreid dossier wordt de reputatie van de Franse wijnsector aan het licht gebracht.

De opsporingsautoriteiten concentreren zich volgens het blad teveel op de bedrijven in de Gironde en vergelijkt de situatie met een boom waarachter zich een bos van ongeoorloofde praktijken plaatsvindt.

In het meest recente nummer van Que Choisir doopt het blad met 8 pagina’s de komende bekende verkoop ‘Foire aux Vins’ in de Franse supermarkten om tot ‘La Grande Foire des Fraudes’.

De Franse wijnsector heeft grote geheimen zoals het mengen met water, versnijden (zoals met Spaanse wijn) en andere vormen van vervalsing. Over de Bourgogne duiken de redacteuren van het blad in twee zaken. Bordeaux heeft 8 dossiers. Que Choisir geeft voorbeelden van talrijke gerechtelijke uitspraken over wijnbedrijven in Bordeaux die gevonnist zijn waaronder de zaak van Maucaillou. Bron: klik hier

Reacties